torsdag 22. september 2016

Spennende kuldetest!

Teddynaut skal jo opp i ca. 30.000 meters høyde, og vi har lært av meteorolog Liv at det kan bli seriøst kaldt der - kanskje under 50 kuldegrader - brrr! Greit nok for Teddynaut som har pels, men batterier liker ikke kuldegrader, og alt i SpaceLab drives av batterier  - se bildet under.


Der har vi kameraet øverst til venstre, den hvite boksen er strømkilden som skal levere elektrisitet til kamera og GPS-søker, som er nederst til venstre. Den store rød-oransje firkanten er ovnen som skal sørge for at det blir mindre kaldt inne i SpaceLab enn på utsiden. Våre gode hjelpere ved NAROM har fortalt oss at batterier og sterk kulde er en dårlig kombinasjon, så vi må finne en god løsning.

For å teste om isolasjon og varmeovn fungerer måtte vi finne et sted hvor det er skikkelig kaldt, og Kongsberg Seatex har akkurat det vi var på jakt etter - en kraftig kuldeboks. Herleif Westrum hjalp oss med å teste SpaceLab, slik at vi nå tror at boksen er så god som den kan bli. Tusen takk til Herleif Westrum og Kongsberg Seatex!

 
Under er Herleif Westrum i ferd med å plassere SpaceLab inne i kuldekammeret.


Under: SpaceLab passes godt på!



Under: Litt oppdatering i forkant.



Under: Liten hilsen fra Teddynaut, som ikke ligger på latsiden... :-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar