torsdag 8. september 2016

SpaceLab

7. trinn: Vi ønsker å filme ballongferden med Teddynaut, og da får vi med én gang en rekke problemer. Teddynaut er underveis opptatt med en rekke andre ting, så vi må starte opptaket like før ballongen sendes opp, og håpe på det beste. For det er endel problemer:

  • det er kaldt dit ballongen skal - ned til 60 minus
  • vanlige batterier tåler ikke slik kulde, så vi tar med en liten "ovn" - en Thermacell Pocket Warmer i håp om at batteriene berger
  • vårt kamera - en GoPro 4 - kan selv med ekstra batteri ikke filme mer enn ca. to timer, så vi må ta med en såkalt power bank som kan lade GoPro'en litt ekstra
  • vi må finne igjen Teddynaut, og siden han er for ung til å ha egen mobiltelefon sender vi med ham to GPS-trackere, som, hvis batteriene overlever, kan sladre om hvor han er :-)
Derfor har vi skaffet en flott isoporboks! Isopor isolerer godt, og er perfekt for kamera og batterier. Terje har hjulpet oss med å skjære til plass for GoPro'en, slik at vi ikke mister for mye varme:

Space Craft Designer Terje Klüver.




For å sikre oss at vi har minst mulig varmetap for batteriene har vi fått lett materiale fra Marintek. Dette tåler nesten alt, i tillegg til at det er lett og flyter. Odd Langolf fra Marintek har kommet med råd og veiledning, og formingslærer Terje Minde har kappet opp materialet, slik at vi snart kan teste to bokser for å se hva som blir SpaceLab på ferden.

Odd Langolf, Marintek.


Formingslærer og Space Craft Designer Terje Minde, Lilleby skole.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar