torsdag 8. september 2016

Hvorfor sender vi Teddynaut til Stratosfæren?

For det første - det er spennende! Det er høyt, det er kaldt, uforutsigbart og ekstraordinært. Og vanskelig. Det er mye som skal klaffe, og vi må ha litt flaks for å finne igjen Teddynaut og SpaceLab.


En værballong hundredeler etter eksplosjon i Stratosfæren. Tatt fra et annet prosjekt.


Men alt dette betyr at både barn og voksne i denne prosessen vil måtte lære en masse om gasser, tetthet, oppdrift, vær, vind, himmelretninger, kamerainnstillinger og mye mer.

7. trinn skal forelese hverandre om flere oppgaver. De må vite hvor mye video i en spesifikk kvalitet er det plass til på en 32 GB-brikke. Må vi ha en 64 GB-brikke? Hva tåler batterier av temperatur? Hva er best isolasjon? Hva ER isolasjon? Hvor mye helium skal til for å løfte 1800 gram 4 meter pr. sekund? Hvor stor ballong trenger vi, og - ikke minst - hvor stor fallskjerm trenger Teddynaut for å greie seg best mulig ved landing? Hva er helium? Hvorfor ikke bruke hydrogen?

I sum handler ferden til Stratosfæren mye om teori, samhandling, metode og praktisk kunnskap, bare på en spennende måte. Og denne kunnskapen vil vi ikke glemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar